Наслов: Раст броја становника од нула посто – једини излаз из проблема глобалне пренасељености


Налетела сам на Network Church Monitoring сајт.  Међутим ово одудара од учења свих  познатих  цркава и конфесија, осим можда некаквог технократско фашистичког Зеитгеиста и бројних Њу ејџ покрета.

Филипини – Становници огромне зграде у Манили на Филипинима углавном  станују у сламовима, баракама смештеним на крову зграде.  Манила има  20 милиона становника, а тај број се повећава за око четврт милиона годишње.
Због пренатрпаности трећине градских квартова,  људи су приморани да живе на сваком, и најмањем комаду слободног земљишта. Проблем је што таквог земљишта скоро да нема, осим у импровизованим насељима испод мостова, железничких чворова, па чак и у гробницама.
У конзервативним католичким деловима породице са много деце су статистички бројније од оних са двоје или троје. што поред инфраструктуре притиска и систем социјалне и здравствене заштите,  који већ су на граници пуцања.

Overpopulation-Underemployment
На слици: станари ‘ќрововских насеља’у Манили, на Филипинима
Стручњак за решавање демографских проблема Џејсон Брент из Лас Вегаса, даје  реалну процену да размисле, направе план и примене строге мере. МОрамо да схватимо колико могу бити озбиљне последице пренасељености јер човечанство хрли ка додатних 3 милијарде становника у наредних 37 година, ( у САД се очекује прираштај од 138 милиона до средине века). Истакнути проучавалац насељености становништва Пол Ерлих је рекао:  “Све могућности су промашене уколико се не  ограничи даљи раст људске популације.

Џејсон Брент  овом најновијем интервјуу износи: “Постоје три, и само три начина да се раст људске популације сведе на нулу или да оде ‘у минус”  ако би било неопходно за опстанак планете,” рекао је Брент.  То су:

1. Рат, са или без оружја за масовно уништење, глад, разне болест, силовања, убиства, етничко чишћење, концентрациони логори и остале незамисливе страхоте, човечанство не би премашило капацитет планете Земље.
“Позивам свакога ко чита ово да пронађе још неки метод којим би се раст људске популације  свео на нулу или постао негативан.
“Пошто је Земља коначна у смислу да има свој век трајања, а становништво непрестано расте, у једном тренутку, раст становништва ће престати. Нема те силе на небу ни на земљи која би допустила  бесконачан  раст популације на Земљи која је коначна.  У ствари, неки стручњаци (шта год да та реч значи) су наводили  јаке аргументе, како чињеничне тако и логичне, да подрже предлог да би за опстанак човечанства на  планети, под условом да живи задовољавајућим животним стандардом, број  становника морао бити смањен на 1 милијарду или мање.
Међу тим стручњацима су Џејмс Ловлок , (James Lovelock, – Gaia fame), и проф Дејвид Пиментел (Prof. David Pimentel) са Корнел универзитета.
Човечанство занемарује стручњаке (поред Ловлока и Пиментала), који тврде да

Човечанство занемарује у свом колективном стету те стручњаке (поред Ловелоцк и Пиментал), који тврде да је неопходно д знатно смањити популацију испод тренутних 7,1 милијарди (2011) како би човечанство опстало. За оне који су заинтересовани за учење о броју људи на планети  нека иду на   www.wakeupamerika.com  (то је написано са “к”, а не “ц”) и прочита бриљантну анализу Chris Clugston.
“Позивам свакога да представи логично решење које би подржало тврдњу да ће човечанство добровољно и само од себе смањити раст популације и свести га на нулу пре него што број људи на планети премаши њене капацитете.
Или, да ће се човечанство добровољно редуковати на испод тренутних 7,0 милијарди,  пре него што почнемо број људи на планети да изражавамо додајући једну јединицу испред тог броја?
population11

“Свако право које појединац има мора бити реално одмерено,  како не бисмо дошли у ситуацију да остварење појединачног права  нанесе  штету  целом човечанству. Док свако људско биће теоретски има право да одлучи колико ће деце имати, то право не могу вршити на начин који би изазвао  штету, смрт и  разарања остатку човечанства.
Свака искрена и  интелигентна анализа главних проблема пренасељености планете  са којима се суочава човечанство извесно доводи  до закључка да ће појединац,  вршећи своје  индивидуално право да има више од једног детета, извесно изазвати огромну штету целом човечанству.
“Кроз целу људску историју ни једна нација није била у стању да смањи раст становништва и сведе га на нулу  без абортуса и не постоји ниједан разлог да поверујемо да би се нула или негативан прираштај могао  постићи данас без абортуса.
Пошто ће наставак раста броја  становника  извесно довести човечанство у ситуацију пренасељености и премашеља капацитета Земље,  човечанство има избор – да  абортус постане лако доступан свима, целом  човечанству; негирање права на абортус довешће до смрти милијарди људи.

Ту су и видео клипови:
http://youtu.be/LPjzfGChGlE

“Неуспех светских лидера да  барем размотре и правилно процене све начине добровољне контроле броја становника је криминални акт и последица  глупости која доводи до тога да лидери постану криминалци који ће довести до најужасније смрти више људи него сви тирани и масовне убице у исторји.”

Моје решење је крајње једноставно: драги Американци, престаните да изгладњујете народе санкцијама, уценама, престаните да нападате државе и, за име бога, престаните да уводите демократију и ‘демократсе владе” (у ствари хохштаплере који су вам се продали за шаку долара) по свету, па ће вам се и број имиграната драстично смањити.

Извор: http://churchandstate.org.uk/2013/03/zero-population-growth-only-way-out/,
Превео и уредио: Big ‘N’ Mighty Nose