Uz jutarnju kafu, o mesijanstvu Izabrane (dovedene?) loze

Ljudima koji ne poseduju mogućnost analitičkog tumačenja istorije ili makar zapažanja (ili je ne koriste iz bilo kog razloga) treba zabraniti da odlučuju o bilo čemu u javnom životu.

Često se srećem po FB sa promoterima ideje da je jedini Mesija za Srbiju, ni manje ni više nego – Karađorđević, te kako je Srbija pod njima bila država i po, te da ‘bolje biti neće dok kralj Karađorđević ne zavlada’.
Da vidimo šta su agitatori prenebegli da vide – da je ta ideja po Srbiju opasna i štetna i da Srbija pod Karađorđevićima nije bila ‘država i po’ nego mučenik čije su sve pobede pretvorene u pobede ‘onih drugih’ na njegovu štetu, koji je oslobodivši druge zarobio sebe, praveći im države preko leševa svoje dece. ‘Prava Država’? Krajnji cinizam! Čija država? Srba?
Karađorđevići i Tito su imali vrlo sličan odnos prema Srbima. I oni su nas, kao i komunisti koju deceniju kasnije, naterali u istu državu sa svojim dželatima (za I sv. rat pogledajte forenzičke izveštaje drArchibald Reissa) ugurali nas u Ludoslaviju. I oni su, kao i komunisti posle II sv. rata, gubitnike i zločince prešaltovali u pobednike, odbacivši, pri tom, svako pravo ne samo na odštetu, već i na teritorijano namirenje, na šta je Srbija, kao pobednica, imala neosporivo pravo ( a koje su ostale pobednice i te kako iskoristile) Ne, Srbija je ugurana da bude JEDNO sa svojim dželatima, trenutnim gubitnicima! Komunisti, baždareni na matricu’ ‘strah od Velike Srbije’ samo su nastavili putem Karađorđevića.

jasenovac

Jasenovac

Velika Srbija kao pretnja –  ništa iracionalnije nisam čula! Gde je, i kada, u Srbiji, izvršeno nešto nalik onome što su Komunisti i ‘bivša braća’ uradila (Jasenovac, Jadovno, Goli Otok, streljanje desetina hiljada viđenijih Srba po ‘oslobođenju’ 1945,  potkozarje, Pavelić, Handžar SS, Skenderbeg SS)  – – kad su se dokopala –  opet ubijajući Srbe – nekakvih svojih ‘neovisnih’ država?

Goli_Otok_Book_CROWN

Kad je Srbija bila Velika, a to je bilo za vreme Dušanovog carstva, dala je ono što mnogi narodi ni nakon 700 godina nemaju: prvi zakonik  na svetu (‘Dušanov zakonik’) koji je garantovao opštu jednakost pred sudom. ‘Sud da sudi po zakonu, a ne u strahu od carstva mi’.  Znači, svakome po pravu i pravdi, bez obzira na njegovo poreklo i društveni položaj – “kako meropahu (siromahu) tako i vlasteli”.
Eto to je dala, kad je postojala, Velika Srbija. (Za veliku Hrvatsku, Albaniju Mađarsku, Tursku… – ima obeležja, od Ćele kule, preko Novosadske racije, do gore pominjanih Jasenovca, Jadovna, Paga, hercegovačkih i kosovsko metohijskih jama).

cele

Cele kula, Niš

Zaslugom komunista jasenovačke žrtve nikada nisu prebrojane. Komunisti su, zadojeni ideologiojom velikohrvatstva, i nakon oslobođenja držali konc logor skoro isključivo za Srbe (Goli Otok). Jedini  logor u mirnodopskom periodu za koji se znalo. a koji je bio prihvaćen kao nešto ‘normalno (?!? ) – znači odatle ide ta klica prihvatanja svega što je nakaradno i duboko bolesno kao nešto noramlno i prihvatljivo. Te tako dođosmo do prihvatanja  uvoznih prostitutki koje prodaju pamet u reality programima, do sodomije, vađenja očiju staricama u bolničkim posteljama….
Zar postoji neko ko može ne da veruje, već da i dalje zastupa protagoniste politike sa početka veka srpske propasti (što 20. vek nesumnjivo jeste), koja je toliko pogubna po ovaj narod da je zahvaljujući njoj ostao bez ičega? Narod siroče.  Pod Karađorđevićima je skoro sve što je bilo Srbija pretvoreno u Jugoslaviju, komunisti su samo nastavili tim putem, a to stanje, na žalost, i danas traje, sa ovim ostacima ostataka nekadašnje države?

NAZI siptari

Karađorđević, britanski vojni akademac, britanski oficir, dakle oficir jedne neprijateljske imperijalne sile, kome je do Srbije toliko stalo da od silne ljubavi za sve ove decenije nije mogao ni jezik da nauči,  kao spasitelj Srbije?

I …za promotere  – vreme je za trenutak istine – Da li promovišete Karađorđevića radi dobrobiti  Srbije ili radi dobrobiti samih Karađorđevića? Ko bi bio na dobitku?  Ja odgovor znam, a ako zavirite u sebe, znaćete ga i vi.

Advertisements