BRCA gen manija: Anđelinu Džoli kopiraju muškarci

Anđelinu  Džoli kopiraju muškarci! Hirurzi su počeli da  iz zdrave prostate odsecaju žlezde muškaraca koji nose BRCA gen. Osim što je ‘ohrabrila’  žene da odseku zdrave dojke samo zato što nose BRCA1 gen, Anđelina Džoli je uticala na još jednu, ne ciljnu grupu  – na muškarce koju su počeli da uklanjaju  neke  svoje reproduktivne organe.

images (7)

Prema pisanju  IB Times-a, neimenovani Britanac je prvi čovek na svetu  koji je svoju prostatu hirurški uklonio jer je nosilac  BRCA2  gena,  koji je povezan sa BRCA1 genom (a oba gena su  iznenada postala poznata nakon dvostruke  mastektomije koju je izvršila holivudska zvezda Anđelina Džoli).

images (8)

http://www.ibtimes.co.uk/articles/468834/20130519/cancer-prostate-first-man-angelina-jolie.htm

IB Times izveštava  da su “Hirurzi su u početku nerado pristali da operišu, jer potencijalni neželjeni efekti operacije uključuju neplodnost, inkontinencije i seksualne disfunkcije.”     Ali zašto da ne? Ako je odsecanje zdravih organa zbog postojanja BRCA gena  u trendu i dovoljno dobro za Anđelinu Džoli, to mora da je dobro! To je IN! Preporuka za sve … uključujući i muškarce!

Medicina samosakaćenja … novi modni detalj za hronične glupake –    Novi trend hirurškog  samopovređivanja se širi brzo, a hirurzi ne gube vreme da uskoče u taj voz, shvatajući da će se na njih izliti  zlatna kiša od obavljanja hirurških zahvata na  ljudima kojima u stvari operacija nije neophodna. Uostalom, jedini razlog što hirurgija nije mnogo profitabilniji biznis je  jer taš što većina hirurga ograničava  intervencije  samo na one pacijente kojima je medicinska operacija jedini izlaz. Ali zašto postavljati veštačku granicu? Mnogo više se  isplati da ubede ljude u neophodnost uklanjanja zdravih organa …  i nema boljeg načina za postavljanje takvog trenda od holivudskih zvezda da to zagovaraju?

Sa svoje strane hirurzi su  naduvali stvar igrajući na kartu straha. Rodžer Kirbi, vodeći hirurg  – urolog, navodno je izjavio za  “The Sunday Times, “… Saznanje da ste nosilac [ BRCA2 gena] isto je kao da vam nad glavom visi Damoklov mač.   Živite u stanju stalnog straha. Siguran sam da će sve više  žena nosliaca  BRCA gena slediti primer [ hirurškog uklanjanja] grudi i jajnika “.
NEma sumnje da hoće, naročito  ako još i poznate ličnosti izađu i promovišu ova hirurška  samosakaćenja  kao trendi i kul, naravno. Prostata Bred Pitta  u staklenoj bočici koja  visi oko vrata Anđeline Džoli , baš cool modni detalj, zar ne?

Mislim da bi trebalo da osnuju  “Fondaciju za uklanjanje kože”  kako bi svi ljudi koji bi možda jednog dana mogli da obole od karcinoma kože mogli preventivno da je uklone.  Ili još bolje, “Društvo za prevenciju raka dojke kod mladih devojčica” koje bi propagiralo odstranjivanje grudi kod devetogodišnjakinja,  pre nego što uđu u pubertet? I onda objašnjavajte svojim ćerkicama koliko ih volite dok ih anestezija ne savlada. Jer to je ono što dobre  mame rade, zar ne?

Što se dečaka tiče, zašto se, na primer,  zaustaviti na odsecanje kožice /u kulturama gde je zstupljeno obrezivanje/ ?   Odsecanje  penisa je samo zagrevanje za ludake i  današnje medicinske monstrume.  Zašto ne uklone debelo crevo odmah po rođenju kako  nikada ne bi ulteteli u  rizik umiranja od raka debelog creva? Zašto ne bismo odsekli testise kako bismo se uverili da  nikada nećemo  oboleti  od raka testisa?  Zar to nije suludo?  Odvratno. Nečuveno. Pa ipak, to se dešava upravo sada, zahvaljujući ženama poput Anđeline Džoli koji promovišu  i medijski guraju bolesnu  ideju da bi žene trebalo, ukoliko žele da imaju zdrave grudi ,  da ih iseku, hirurški odstrane, čak iako ne postoji racionalno medicinsko opravdanje za tako drastičnu meru.

Vi ste svoj sopstveni bauk: Isecite sve što vas plaši –  Dakle, sada smo dotakli dno  jednog duboko bolesnog, ludog društva.  Više nije dovoljno biti zdrav. Sada  treba odstraniti  zdrave organe samo zbog straha od nekakve moguće buduće bolesti – strah koji je potpuno iracionalan i prenaduvan od strane onih koji profitiraju od industrije raka.

Ovaj iracionalni strah je verzija Babaroge za odrasle – to je medicinska Babaroga. Isti onaj za koga deca veruju  da se noću krije ispod kreveta. Čuvaj se, devojko, Babaroga – rak – dojke dolazi po tebe! Bolje odseci organe pre nego što oboliš, jer to je jedini način da živiš u potpunom miru u skladu sa  “Zen stavom” o životu.

Pusti ti razgovore i priče o zdravom životui slične stvari, kad je život bez opasnosti od karcinoma jedini istinski slobodan život , a to se postiže jednostavno –   smanjite svoj rizik od karcinima na nula.   Nije važno to što se rizik može znatno umanjiti i zdravom ishranom, prirodnom hranom, raznim dodacima ishrani, umerenim fizičkim aktivnostima i drugim jednostavnim (i besplatnim)  promenama u načinu  života.  Ali vi to ne možete  da čujete bilo gde u medijima. Umesto toga, sa svih strana odjekuje: “Odseci!”

Novi odgovor na bolesti: Isecite organe koji bi mogli da obole  i zovite to  izlečenjem – Previše jedete sladoled? Isecite želudac! (Bariatrijska hirurgija)  Ako vas žučna kesa iznenada boli – hirurgija ima lek – isecite je!  (To je ionako čest medicinski postupak širom SAD danas)      Mozak radi prebrzo? Prekrojte  svoj corpus callosum i isključite ga! (veoma čest vid psihijatrijskog lečenja) Previše se znojite ? Neka vaše znojne žlezde budu uklonjene! (Ovo je veoma popularna operacija u Tajvanu i Kini.)

Bez obzira na rizik od hirurgije i anestezije, oštećenje nerava, utrnuća i  ožiljke, sulude medicinske račune i  neželjene efekte  sakaćenja, valja nam ići pod nož.   Morate biti holivudski ‘hipsteri’ ,  ‘fancy’ poput Džoli, a to se jedino može postići, dragi čitaoče, kroz ožiljak!

Autor:  Mike Adams,  NaturalNews.com;

prevod i obrada: Kishad

Advertisements