Do jeseni nam na tržište stiže vijagra za žene

Nemate želju za seksom?   Moguće da imamo lek i za to.  Linneah sedi za stolom u Centru za seksualnu medicinu u Sheppard Pratt u predgrađu Baltimora i popunjava upitnik. Ona žustro čita,  brzo proverava odabrane odgovorime. Čim je završila predala je ispisane stranice  Martini Miler , koja joj  je dala  turu nekakvih  tableta.

Pilule su ili placebo ili novi lek pod nazivom Librido, i stvorene su  kako bi razbuktale  seksualnu želju kod žena.  Proverivši na računaru,  Miler je nežno opomenuo  Linneah da poslednji put nije obavila dužnost kako je zahtevano od učesnika studije.

woman-with-blue-pill(1)

Tokom proteklih osam nedelja uzimala je tablete svaki put pre nego što je imala seksualni odnos. Čim  stavi tabletu na jezik trebalo je da  to zabeleži u svom on – line dnevniku pod stavkom ‘Nivo požude’.

‚‚Znam, Znam “, rekla  je Linneah. Ova 44-godišnja atraktivna nastavnica obučena u crvene pantalone i žuti šal se požalila:

‚‚To je haos. Stalno zaboravljam “. Miler,  koordinatorka ispitivanja, počeo kratak intervju. Ukucavao je Linneahine odgovore u bazu podataka koju će holandski pronalazač leka, Adrian Tuiten, predstaviti Agenciji za hranu i lekove ovog leta ili na jesen.

Tada će agencija početi marketinšku kampanju pilule koja je očekivano da postane prva pilula za raspirivanje požude kod žena u Americi. ‚‚Ako razmislite o svojoj želji sada “, pitao je Miler “da li vam se čini da je nema, da je veoma niskog intenziteta, samo niskog intenziteta, prosečna, ili da je izraženo prisutna?”

‚‚Niskog intenziteta”. Identičan odgovor kao na početku eksperimanta pre dva meseca.

“Ima nešto što me sprečava da to želim”, rekla je ona. ” Ali ja ne znam šta je to. Ne mogu da objasnim šta je to. “

Bojim se da ako imamo ovaj prblem sada,  šta će se dogoditi kad zađemo u godine?”, Rekla je. “Želim da budemo bliski, ne samo psihički, nego i fizički. Želim da ostanemo ljubavnici. Imam prijatelje, oni redovno imaju odnose, i oboje ih žele.
Ne želim da se udaljimo.”   Linneah je patila. Tražila je spas, lek. Ili čarobni štapić. Zrnce magije.  Dok ulazi u auto, nada se da su  joj u prvom  setu  bile  placebo pilule,  lažne, a da se danas vraća sa pravim lekom u torbi, onim koji će promeniti njihov seksualni život.

http://www.nytimes.com/2013/05/26/magazine/unexcited-there-may-be-a-pill-for-that.html?partner=rss&emc=rss&smid=tw-nytimes&_r=0

Advertisements