Дан заставе

Приближио се још један 28. новембар. Над преостале Србе на Косову и Метохији надвија се облак сумње и бриге. Угрожен  је њихов голи опстанак.  За све то време, Албанци не крију (додуше нису ни до сад) своју тежњу да успоставе такозвану Велику (они преферирају израз ,,природну”) Албанију.  Отужан је начин на који је међународна заједница са својом камарилом великодостојника затварала очи и (свесно?)  игнорисала чињеницу да Албанци заправо никад нису прихватили ,,Косово” за своју државу; нису вределе милијарде донација,  дозвола за убијање и слободан одстрел Срба и пљачку њихових гробова и имовине. Албанци тзв. Косово прихватају једино као фазу, односно корак ближе ка њиховом правом циљу, а то је стварање Велике Албаније.
Први знак узбуне био је упадљиво избегавање да се истакне застава тзв. Косова где год је то било могуће, и уместо тога истицање заставе државе Албаније.

albanians (1)  Албанци насељени у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи , иако живе, раде,  и зарађују у држави Србији, признају једино заставу државе Албаније као своју

Заправо, Албанци су увек  албанску заставу и користили  (и никада нису прихватили тзв. заставу Косова, осим да  обману  малоумну западну јавност, при посетама западних изасланика и пред медијима). Црвена застава са црним орлом је нешто што свака Албанска кућа у Србији (и Косову и Метохији) поседује и истиче у свакој прилици – на крововима и чак у јавним институцијама, без икаквих препрека; Пре неколико месеци у Прешеву локални Албанци су скинули и бацили српску заставу и уместо ње истакли Албанску.  Српска власт није реаговала, што је у иоле озбиљној држави незамисливо.

AF7CE8C8-8CE8-4F97-B204-4226F2778003_w1023_r1_s.jpg

Црвено црне заставе  једне непријатељске државе, што  Албанија несумњиво јесте,  вијоре се  редовно у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, где албанска национална мањина чини већину.

Сваког  28. новембра и етнички Албанци из јужне Србије за албански национални празник Дан заставе (годишњицу стварања Албаније) истичу црвену заставу са црним двоглавим орлом; заставе тзв. Косова се ретко могу видети на албанским кућама.  Нема ,,Косовске” заставе ни на Косову. Зато што, иако се Запад и Турска упињу да створе нацију ,Косовара” , те нације нема.  Питајте људе на улици – сви су Албанци. Косовара нигде. Све док се не створе новинарске и ТВ екипе.  Тада за западне медије, за наручене репортаже постају ,,Косовари.”
Чињеница је да на Косову и Метохији као и у јужним пределима централне Србије, постоје само албански, криминалу склони, досељеници,  који, после крађе и узурпације српске земље, покушавају да од топонима створе некакву нацију, добију легитимитет и некакво право на оно што су силом отели.

albania-zastava

Косово. Приреме за прославу 28. новембра, Дана албанске заставе

Ево краћег цитата из дневних новина Албанаца на КиМ, Зери:
“28. новембар је празник за целу нацију, дан када  наша црвена застава са црним двоглавим орлом поносно маше из градова и села, са улица, тргова, споменика и објеката,  школа, са врата,  прозора и балкона;  то је топао мирис слободе у слободним деловима наше земље. И овог новембра  изражавамо стару албанску тежњу и жељу за ослобођење свих наших земаља и целе националне заједнице јер тај задатак није завршен  “

flag_of_kosovo (1)

Застава такозване државе Косово. Фактички напуштена и пре него што је ,,држава” коју симболизује постала самостална

,, Оно што мучи нашу нацију (НАШУ нацију? Ако су ,,Косовари” нација која полаже право на Косово и Метохију, како може да их мучи питање које се тиче симбола државе Албаније? Или ће пре бити да не постоје никакви ,,Косовари”  већ једино и искључиво Албанци, окупатори на древној српској земљи – прим.) је чињеница да овај празник (Дан заставе) још увек није признат државни празник на Косову.” – изјављује певачица Ровена Стефа. Како сама каже, својом музиком покушава да изрази жељу за уједињењем и то што Дан заставе није уврштен на листу државних празника на Косову је  растужује .

,,Иако је то политичка ствар, имам утисак да свет не би имао ништа против да се 28. новембар прогласи за државни празник Косова. У ствари, људима је то жеља; ми још треба да радимо на уједињењу (…)  Сви Албанци, где год да су по свету, без изузетка да се уједине 28. новембра.”

,,Косовска” певачица Ровена ће албански државни празник прославити са својим обожаваоцима у Милану.

Још једна ,,косовска”  звезда, Сабри Фејзуалху каже да ће 28. новембар, дан државе Албаније  бурно прославити на Косову. ,,Иако 28. новембар није званично уврштен у косовске државне празнике, Косовари (Косовари?! Зашто онда не прослављате дан тзв. Косовске заставе  него албанске?) славе овај велики празник. Са највећим поштовањем за тај датум и оно шта он симболизује, Албанци из свих земаља на тај знаменит историјски датум показују колико је наша национална застава у нашим срцима, сада и заувек, и да њено место ништа не може да заузме; она представља дубоко усађени духовни симбол за све Албанце, јер је наша држава испод те заставе постала независна.” итд.

(Ово говори ,,Косовар”. Онај што је ,,аутохтони становник Косова”, и чији ,, корени на Косову сежу још од палеолита.”  Онај који се ,,није”  као уљез ушуњао из Албаније преко Проклетија).

28. Новембар слави и ,,косовска” дијаспора. Менан Кисери тврди да је пре неколико година прослава овог празника трајала данима. ,, Овде у Финској, славље је почело 23. новембра, када смо организовали концерт у Хелсинкију, коме је  присуствовало преко 800 Албанаца. Верујем да Косову треба више храбрости да  овај дан и званично постане национални празник. “

– крај цитата –

Албанци на Косову и Метохији славе 28. новембар и зато што је на тај дан рођен злогласни нарко дилер и убица српске деце, Адем Јашари. (Јашари је убица повезан са немачком БНД, који је погинуо током обрачуна са српском полицијом. На Косову има неколико споменика њему у част, као и маузолеј; пре неколико година његова скулптура у природној величини била је, на опште згражавање јавности, изложена и у сред Србије,  као вид ,,уметности”).

Србија је слаба, слабија изнутра него споља, са албанским нео отоманским мачем забоденим у кичму, који Запад не престаје да врти, не би ли задовољио албанску звер, која за сада садистички преде; Али брзо ће јој и та игра досадити; шта ће Запад тада да уради?  Зауздаће је?

 siptarska yastava.jpg

Advertisements