Tragom vesti da se u Vardarskoj Makedoniji pojavilo 300.000 pravoslavnih Albanaca

,,Religija Albanaca je  Albanizam”, –  Enver Hodža, nekadašnj predsednik Albanije

Mrežu je danas kao grom udarila vest da su u Vardarskoj Makedoniji  otkrivene stotine hiljada pravoslavnih Albanaca. Reakcije su išle od zaprepašćenja do oduševljenja i opšteg delirijuma.

Međutim, ova ‘pojava’  tolikoh pravoslavaca a Albanaca je sasvim prirodna i očekivana nakon što su Albanski osvajači Kosova ustvrdili  po svetskim istorijskim seminarima i forumima  da su Dečani, te Pećka Patrijaršija, Ljeviška, Prizrenska bogoslovija i ini Srpski pravoslavni manastiri pa i ostaci, – u stvari Albanski; zatim da je Stefan Nemanja – Stejan Nimani, a Dušan – Stijan Dishani; te da su Albanci u stvari, vodili bitku protiv Turaka na Kosovu Polju.

BItka Kos‘Boj na kosovu 1389. – Albanski ep’  (eto pokrića! Pravoslavni Albanci su se borili protiv Turaka na Kosovu! zar ne?)

Ipak treba se podsetiti da ovo nije prva takva pojava i zaokret ovog naroda. Istom brzinom i ažurnošću kojim su postajali fanatični ateisti pod komunistima ili nacisti u vreme kad ih je njihov večni nemački ”dayo” (ujak; ovde: zaštitnik) ovlastio da siluju i živu spaljuju srpsku nejač, Albanci prave pun zaokret i ponovo postaju Muslimani kad im je zatrebalo da se domognu narko biznisa koji ide iz Avganistana,  novca i podrške braće po Alahu, iz Pakistana, Irana i Saudi Arabije s ciljem da naprave velikoalbansku terorističku tvorevinu na zemljama koje nisu njihove.

Albanci euSavremeni Albanci,  demokratske perjanice 

Kad su i taj naum ispunili,  postaju vodeće perjanice i ‘snevači’ zapadne demokratije (preko srpskih leševa) i obožavaoci EU, sve lomeći Srpsku kičmu; dobili su priznanje nezavisnosti dobrog dela država Unije, dok se trgovima srpskim organima prekonoć istopila u najobičnije kriminalno delo ”lažnog obećanja zaposlenja s ciljem dovođenja u zabludu i to Moldavaca, Rumuna i po nekog Srbina (?).. Predstavljanje samih Albanaca  kao (i) pravoslavne nacije, je korak ka definitivnom otimanju Kosova i Metohije (Preševa?) pa i same Vardarske Makedonije gde su se ovi pravoslavni Albanci odjednom ,,otkrili” -čekaj! Zar se  te teritorije, skupa sa onim na šta tvrde da imaju pravo oni  ,drugačiji’ , ,,nepravoslavni” Albanci, ne  podudaraju upravo sa teritorijom tzv. Velike Albanije?

Prst na čelo pre nego što ovo postane glavna vest svetskih medija.

UJEDNO EVO JEDNOG OD PROJEKATA ALBANSKO ,,PRAVOSLAVNOG” NARODA ZA  NAJSAVREMENIJU, NAJVELIČANSTVENIJU GLAVNU PRIŠTINSKU DŽAMIJU (obratite pažnju na datum, u pitanju je nov projekat): http://youtu.be/tB0iDEzVfns

Kao pragmatičan i kitmanski narod, Albanci su, nakon što su uvideli da njihove tvrdnje o navodnom Albanskom višemilenijumskom prisustvu na Kosovu padaju  u vodu zbog tamošnje ukorenjene drevne što srpske prehrišćanske  što pravoslavne tradicije, koju, i pored spaljivanja i uništenja tragova srpskog postojanja Albanci nisu uspeli da zatru , Albanci, sledeći filozofiju Envera Hodže  s početka teksta, odlučuju  da – promene veru.
Inače je odnedavno tzv. Albanska pravoslavna crkva izuzetno aktivna na međunarodnom planu. Čak  u Međunarodnim Pravoslavniim organizacijama njihovi predstavnici zauzimaju više i visoke položaje.
Naći ćete prezime Bakali (ko se seća Mahmut Bakalija, muslimana, Albanskog političara od pre neku deceniju?) na dokumetima jednog od sekretarijata međunarodnih udruženja pravoslavnih crkava.
Sve u cilju ostvarenja cilja, ne zaborivimo reči Envera Hodže: ,,Religija Albanaca je  Albanizam”

Da zaključim, koga god vest o 300 000 odnekud stvorenih pravoslavnih Albanaca raduje , taj je ili maliciozan, ili ne vidi dalje od sopstvenog nosa.

Evo i same vesti:http://pravoslavljepzv.wordpress.com/2013/06/23/pravoslavnialbanci/

Advertisements