Zlokobni socijalni darvinizam


‚‚ Vlast se naravno dosetila ventila zvanog “hleba i igara“ („Egzit“, „Beer fest“) kako bi se mladima dodatno isprao mozak. Brain-washing, program pretpranja, uveliko traje, sa neizvesnim trenutkom kada počinje otkuvavanje i koje su posledice svega toga…

Ako znamo da zapadna ekonomija ne poznaje kategoriju „besplatno“ i da su, ionako, tom Zapadu, sa sve Amerikom, Srbi najomiljeniji posle leukemije – koliko ima smisla očekivanje da nam pomogne sistem u kome vlada tzv. socijalni darvinizam (jaki treba da žive, ostali treba da propadnu)? Prepisivač, tj. ja, misli da je bolja definicija socijalnog darvinizma ona u kojoj bi se pod jaki podrazumavala ne fizička nego finansijska „jačina“)) .
Kako marketinški jurišni odredi u svakoj zemlji većinu pripadnika svoje nacije smatraju glupacima, zar ne bismo mogli pretpostaviti da smo i mi tako viđeni? Plus smo (evropska) sirotinja. A za sirotinju nije kvalitet. Može bofl, a može i škart, samo da je jeftino. Kakve veze ima ako je rizično po zdravlje? Ne mislite valjda da će Zapad da gaji našu sirotinju?
Ucenjena, zavezanih očiju, ruku i nogu, siromašna, dužna i tužna, naša država nam zato poručuje „Kupujte domaće“ – prim. prep: mislim da se pisac malo prebacio – toliko malo „domaćih“ od ono malo preostalih prehrambenih industrija je zaista „domaće“ – sve su to kupili razni bliži nam ili dalji stranci, Hrvati, Slovenci i ini, da je taj slogan zapravo spin-reklama koja omogućava da se bogate oni koji su sada vlasnici naših nekadašnjih firmi. Međutim, bitan je nastavak: Nažalost, mi smo šampioni u preuzimanju svakog lošeg obrasca sa zapada, tako da proizvodi naše (? – moj „?“ u smislu prethodne moje napomene) prehrambene industrije samo neznatno zaostaju za istovrsnim namirnicama iz uvoza po količini aditiva, broju falsifikata i loših imitacija.
Međutim, najosetljiviji i najvažniji teren na koji se svakodnevno utiče je naša svest: gledate – a ne vidite, čujete – a ne dopire. Samo letargija i prepuštanje. (Mislim da na to moćno utiču raznovrsni sastojci tzv. hrane koju naš narod koristi. Vidite, Grci se bune, štrajkuju, ali kod njih se jede luk u salati, a kod nas ćete teško u restoranu dobiti luk!)
A šta se radi sa bićem koje nema svest? Stavi mu se povodac i vodi računa da svaki dan ima svežu kosku.
Što pre to osvestimo, manje su šanse da i sami postanemo deo tog programa“

Citat je iz teksta “Nepodnošjiva lakoća prepuštanja“, homeopate i savetnika za uravnoteženu ishranu, Borke Blečić, a objavljen je u septembarskom broju časopisa 

http://noviinternet1987.wordpress.com/2013/09/15/zlokobni-socijalni-darvinizam/